Makaleler » Blog » 2021 Yazı Dalgalı Erkek Saç Modelleri Hangileri?

2021 Yazı Dalgalı Erkek Saç Modelleri Hangileri?

2021 Yazı saç modelleri arasında dalgalı ve uzun saç tipleri ön plana çıkar. Yüz detaylarını zenginleştiren ve daha fazla dikkat çekmeyi kolaylaştıran dalgalı saçlar her erkeğe yakışabilir. Fakat saç tipinin meydana gelmesinde genetik özellikler etkili olduğu için her erkeğin saçı dalgalı değildir. Eğer dalgalı saçlara sahip olmak istemenize rağmen daha farklı bir saç tipiniz bulunuyorsa üzülmeyin! Çünkü her erkek, saçlarının doğal haliyle yakışıklıdır.

Saçları uzun ve dalgalı olan erkekler ise modeller seçeneklerini ve bakım tüyolarını merak edebilir. “2021 Yazı dalgalı erkek saç modelleri hangileri?” sorusuna cevap arayanlar için yardımcı olacak maddeler şunlardır:

 

 

 

 

 

1. Etrafı Kısa – Önü Uzun Dalgalı Saç Modelleri

Erkek Dalgalı Kısa Saç Modeli

Önü dalgalı saç modelleri erkek saç tipleri arasında yaygınlık kazanmıştır. Son birkaç yıl içerisinde saç önünü dalgalı halde bırakan pek çok erkeğin dikkat çektiği söylenebilir. Kafanın diğer bölgelerinde bulunan saçlar kısa olurken, başın ön kısmı dağınık, dalgalı ve uzun bir haldedir. Fön, jöle ya da tarak gibi araç gereçlerden hiçbirine ihtiyaç duymayan bu model, özellikle yaz aylarında başın sıcaktan korunabilmesini sağlar.

Ayrıca önü çok uzun bırakıp kafa etrafındaki saçları çok fazla kestirmeniz tavsiye edilmez. Bu durum hem estetik görünümü bozar, hem de sıcak havalara karşı saçlarınızın sağlayabileceği korumayı olumsuz etkiler. Orantılı olarak uzun üst – kısa alt modelini tercih etmeniz ise her açıdan sizi ön plana çıkarır.

 

2. Üstü Uzun – Altı Kısa Dalgalı Saç Modelleri

 

Uzun üst – kısa alt detayı, neredeyse tüm erkek saç modelleri arasında yaygınlık gösterir. Dalgalı saç tellerine sahip olan erkeklerin hep uzun saçlı olduğu düşünülmemelidir. Çünkü dalgalı saçlar, kısa kesim modelleriyle de farkını gösterebilen saçlardır. Başın tepe bölümüne kadar kafa arkası, sağ ve sol taraflar iyice kısaltıldıktan sonra üst biraz daha uzun bırakıldığında güzel bir modele ulaşılabilir. Sadece önü uzun olan dalgalı saç modelleri, tamamıyla üstü uzun olan bu modellerle karıştırılmamalıdır. Eğer yaz mevsimindeyseniz, önü uzun bırakmak yerine üst bölgenin uzun olduğu bu modeli tercih edebilirsiniz.

 

3. Uzun Dalgalı Saç Modelleri

 

Erkek uzun saç modelleri, saç tellerinin parmaklarla taranabilecek kadar uzun olduğu seçeneklerden meydana gelir. Bu modellerin elde edilmesi için berberlere ihtiyaç duymayacağınızı düşünmemelisiniz. Kalın telli ve dalgalı saç modelleri, erkek ya da kadın bireylerin özen göstermesi gereken detaylara sahiptir. Eğer dalgalı saç kendi haline bırakılır ve uzaması beklenirse saçların görüntü estetiği zamanla bozulur.

Dağılmaya, yağlanmaya ve birbirine karışmaya çok müsait olan dalgalı saç telleri, uzama devam ederken düzenli olarak uçlardan kırpılmalıdır. Fakat bu uygulamayı evde kendi başınıza yapmayıp, profesyonel bir berberden yardım almanız gerekir. Çünkü yapabileceğiniz en ufak hatalar bile, saç uzatma çabalarınızın boşa gitmesiyle sonuçlanabilir.

Dalgalı saçlarınızı iyice uzattıktan sonra bağlamanız tavsiye edilir. Düzgün bir şekilde toplanıp bağlanmayan dalgalı saç telleri, yürüdüğünüz ya da hareket ettiğiniz sırada sürekli kımıldar. Sizi gören insanların dikkatini gereğinden fazla çekmek istemiyorsanız, zamanı geldiğinde saç bağı kullanmaktan çekinmemeniz önemlidir.

 

4. Kıvırcık Saç Modelleri ile Dalgalı Saç Modelleri Arasındaki Farklar Nelerdir?

 

Kıvırcık saç modelleri erkek ve kadınlarda en şık duran saç tiplerindendir. Saçları kıvırcıklaştırmak için pek çok araç – gereç ve bakım metodu ortaya çıkarılmıştır. Genetik özellikleri itibariyle saçları kıvırcık olanların ne kadar büyük bir şansa sahip olduğu bu şekilde anlaşılabilir.

Farklılığı sebebiyle dikkat çeken kıvırcık saçlar, genel olarak dalgalı saçlarla karıştırılabilir. Oysa her iki saç türünü birbirinden ayırabilecek çok sayıda detay mevcuttur. Saçlarınızın kıvırcık mı, yoksa dalgalı mı olduğunu anlamak isterseniz dikkat edilebilecek bazı detaylar şunlardır:

1- Kıvırcık saç telleri daha kalındır.

2- Dalgalı saç telleri daha esnektir.

3- Kıvırcık saç telleri kolaylıkla şekil almayabilir.

4- Dalgalı saç modelleri erkek ya da kadınların daha kolay ulaşabilecek olduğu modellerdir.

5- Kıvırcık saç modelleri her saça uygun değildir. Saç tellerini sonradan kıvırcık hale getirmek bir noktaya kadar mümkündür; fakat saçları uzun süre bu halde tutmak imkansız sayılır.

6- Saçların savrulması halinde dalgalı saçlar adeta dalgalanarak isminin hakkını verir.

7- Kıvırcık saç telleri birbirine çok yakın olduğu için dalgalanabilmeleri ya da çok fazla hareket etmeleri zordur. Yumuşak tellere sahip kıvırcık saç türleri bile pek dalgalanmaz. 

8- Dalgalı saçlar kısa haldeyken bile kendisini belli edebilir.

9- Kıvırcık saçlar belli bir uzunluğa ulaşana kadar düz saçı andırır. Fazla kısa olan kıvırcık saç telleri ile kısa – düz saç telleri arasında pek fark yoktur.

10- Kıvırcık saçlar sık sık berber bakımına ihtiyaç duymaz.

11- Dalgalı erkek saç modelleri ancak düzenli berber bakımı sayesinde ideal görüntüsünü korur. Aksi halde saçlar dağınık bir şekilde uzayabilir ve estetik görünüm kolayca bozulabilir.

 

Erkek Uzun Saç Modelleri Hangi Avantajları Sunar?

 

Erkeklerin kısa saçlı olması gerektiği, özellikle bizim toplumumuzda yaygınlıkla karşılaşılan bir söylemdir. Fakat 2021 yazı dalgalı erkek saç modelleri ve diğer uzun saç modellerinin bu algıyı ortadan kaldırdığını söylemek mümkündür. Son zamanlarda yaygınlaşmış olan erkek saç modellerinde uzun saç detayı ön plana çıkmıştır.

Uzun saçın bu kadar yaygın bir şekilde tercih edilmeye başlaması, modellerin sunduğu avantajlarla ilişkilidir. Uzun saç modellerinin erkekler için sağladığı ayrıcalıklardan birkaç tanesi şunlardır:

- Uzun ve dalgalı saçlar, karşı cins üzerinde çekici etki yaratır. Hep aynı türdeki saçlara sahip olan erkekler karşısında bir adım öne geçmeniz mümkün olur.

- Önü dalgalı saç modelleri erkek tarzına farklılık katar. Etrafı uzun olmakla beraber ön tarafı dalgalı saçlar, görünüşünüzle dikkat çekmenizi kolaylaştırır. Kafa derinize ulaşabilecek ultraviyole ışınları ve zararlı maddeler de saç telleri tarafından engellenmiş olur.

- Saçlarınızın uzun ve bakımlı olması, daha temiz kokmanızı sağlar. Bakımı gerçekleştirildiği için temiz kokan saçların büyük hacme sahip olmasıyla temizliğiniz daha kolay fark edilir.

- Uzun saçlarınıza bakım yaparken geçireceğiniz vakit sizin çok keyifli olabilir. Saç bakımı yapma alışkanlığınızı hobi haline getirmeniz ve bu sayede aşırı stresten uzaklaşabilmeniz mümkün olur.

 

Saç Uzatırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Cosmocode Sülfatsız Mat Wax

Dalgalı erkek saç modelleri 2021 yazı ve sonrasında yaygınlık kazanarak her erkekte rastlanabilecek olan modellerdir. Kendisine yakıştıran her erkek ise dilediği kadar saç uzatmakta özgürdür. Fakat kişisel bakımı ihmal etmemek ve çeşitli uygulamalarla saç köklerini saç tellerini yıpratmamak önemli bir detaydır. Önemli detayları göz önünde bulundurmanız halinde saç uzatmanızın hiçbir sakıncası yoktur.

Saç uzatmanın erkeklere uygun olmadığını ve saçlarınızı hep kısa kestirmeniz gerektiğini söyleyenlerle karşılaşmanız çok muhtemeldir. Bu kişilerin söylediklerinden dolayı üzülmemeniz tavsiye edilir. Saç uzattığınız süreçte önemli olan bazı konular ise şöyledir:

- Saç uzatıp uzatmayacağınız sadece sizi ilgilendiren bir durumdur.

- Saçlarını beğendiğiniz futbolculara, oyunculara ya da çevrenizdeki yakınlarınıza benzemeye çalışmayın!

- Kişisel bakımınız için bir rutin belirleyerek aynı uygulamaları sürekli şekilde tekrarlayın.

- Cildiniz ve saçlarınız olumsuz reaksiyon verecek olursa, kişisel bakım ürünlerinizi değiştirmekten çekinmeyin.

Sosyal Medya Hesabımızı Takip Etmeyi Unutmayın

 

 

Yorumlar

Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Alışveriş Sepetim

whatsapp sipariş