Makaleler » Blog » 2021 Erkek Kısa Saç Modelleri Nelerdir?

2021 Erkek Kısa Saç Modelleri Nelerdir?

Erkek kısa saç modelleri, özellikle yaz aylarında çok dikkat çeken ve kullanışlı olan modellerdir. Kadınlarda da görülebilecek olduğu gibi erkeklerin saç tiplerinde pek çok farklılık mevcuttur. Bazı erkekler, saç tellerinin yapısı sebebiyle uzun saç kullanımı için daha yatkındır. Bazı erkekler ise kalın, sert ve dik saçlara sahip olduğundan kısa kesim modellerini tercih edebilir. “2021 Erkek kısa saç modelleri neler?” sorusuna verilebilecek cevaplar her erkek için farklılık gösterir.

Örneğin bir erkek açısından fazla uzun olan saçlar, başka bir erkek için en kısa saç kesimini ifade edebilir. Saç kesimlerinde her erkeğin kendi bakış açısı ön plana çıkar. Son dönemde yaygın olarak tercih edilen kısa saç modellerinden bazıları ise şöyledir:

 

Alt ve Üst Bölümün Kısa Olduğu Erkek Saç Modelleri

 

Zaman zaman yaygınlaşıp daha sonra tekrar unutulan kısa saç modelleri mevcuttur. Halk arasında “üç numara saç” olarak bilinen model bunlardan birisidir. Pek çok erkeğin özellikle yaz döneminde tercih ettiği üç numara modeli, baş üzerinde bulunan saç tellerinin tamamen aynı kısalığa sahip olmasını ifade eder. Makas kullanılmadan, sadece makine ile yapılan bu tıraş hem pratik hem de yaz dönemi için uygundur. Saç şekillendirmekten zevk alan ve uzun saçları daha fazla tercih eden erkekler için üç numara tıraşı pek önerilmez.

Üç numara ile birlikte, üst tarafın alta göre biraz daha uzun bırakıldığı modeller çok yaygındır. Taranamayacak ya da elle düzeltilemeyecek kadar kısa olan üst bölüm, neredeyse sıfıra vurulmuş haldeki alt bölümden uzundur. Subay tıraşı ile karıştırılmaması gereken bu model, erkeklere sert bir görünüm kazandırmaktadır.

 

 

Alt Bölümün Kısa Üst Bölümün Uzun Olduğu Erkek Saç Modelleri

Saça Bakım Yapan Tek Wax Cosmocode

Erkekler tarafından en çok tercih edilen kısa kesim saç modelleri kısa alt – uzun üst detayına sahip modellerden oluşur. Ense bölümünden itibaren katmanlı olarak saçların üste doğru uzun halde bulunduğu model çok popülerdir. Ense, baş arkası ve başın yan tarafları alt bölümden yukarıya doğru uzarken başın üst kısmındaki saçlar daha uzundur.

Saçların uzun olduğu üst bölüm elle ya da tarakla düzeltilecek kadar uzun sayılmaz fakat pek kısa da değildir. Subay tıraşı olarak bilinen bu modelin yeni türevleri ortaya çıkmıştır. Alt bölüm kısa olurken kafanın üstünde kalan saçların rahatlıkla şekillendirilebilecek kadar uzun olduğu modeller subay tıraşının türevleridir. Erkek kısa saç modelleri 2021 yılında farklı seçeneklere sahip olmuştur. Örneğin kısa saç ve uzun saç tercihini bir arada gerçekleştirmeye imkan tanıyan bağlı saç modeli çok dikkat çekicidir.

Bağlı saç modelleri erkek saçlarına uygun görülmemiş olsa da bu kabul ortadan kalkmaya başlamıştır. Saçın yiv kısımlarından itibaren uzun bırakılan ve tepeden toplanan üst bölüm, subay tıraşında olduğu kadar kısa kesilmiş alt bölümle bir zıtlık içerisindedir. Üst uzun olurken, alt tarafın nispeten çok kısa kesildiği ve saçın toplandığı modeller son birkaç yılın en popüler saç modellerindendir.

 

Kısa Saç Modelleri Erkekler İçin Hangi Avantajları Sunar?

 

Kısa Saç Modelleri Erkekler İçin Avantajları

 

Kısa saç ve uzun saç modelleri arasından hangilerini tercih etmeniz gerektiği pek çok etkene bağlıdır. Yaşam koşullarınız, kişisel bakım detaylarınız, vücudunuzun terleme sıklığı, cilt yüzeyinizdeki yağ salınım miktarı, saçlarınızın dökülme durumu ve görsel tercihleriniz bu açıdan önemlidir. Ayrıca kısa saç modelleri erkek bireyler tarafından daha çok tercih edilir. Çünkü sunabildiği pek çok kullanım kolaylığı mevcuttur. Kısa saç modellerinin erkekler için sağladığı bu kolaylıklardan birkaç tanesi şöyledir:

 

1- Kısa saçların bakımı çok kolaydır. Temizleme ve kurulama işlemleri yorucu olmamakla beraber, saç tellerinin kısa olması şampuan ya da sabun tasarrufu sağlamanıza yardımcı olabilir.

2- Saçların fazla uzun olmaması durumunda kıyafet ve aksesuar tercihleriniz ön plana çıkar. Eğer kıyafet tercihlerinizle dikkat çekmek isteyen bir erkekseniz, uzun saçlar yerine kısa saç modelleri sizin açınızdan daha uygundur. Saç, vücudun en çok dikkat çeken bölgeleri arasındadır. Eğer saçlarınız kısa olursa insanlar kıyafetlerinizi ve aksesuarlarınızı fark edebilmek için daha fazla fırsat bulabilir.

3- Erkekler için kısa saç modelleri kafada görülen sivilce ve akneler karşısında tedbir almayı sağlar. Kafa derisinin yeterli ölçüde havalanabilmesi ve saç telleri kısa olduğu için daha kolay temizlenebilmesi, acı veren sivilcelerin gelişmesine engel olur.

Cosmo Code Argan Yağlı Keratin Bakım

4 - Hem kısa saçlar hem de uzun saçlar erkeklere yakışabilir. Fakat kısa saç modelleri erkeklerin daha sert görünmesini sağlar. Kişisel tercihler dolayısıyla dış görünümünün sert olmasını isteyen erkekler için kısa saç çok uygundur.

5 - Kısa saçlar, özellikle havanın sıcak olduğu bahar ve yaz günlerinde maksimum ferahlık sağlayabilir. Ense pişikleri ya da saç derisindeki aşırı terleme problemini kısa saçlar sayesinde atlatmak mümkündür. Fakat bu konuda dikkatli olunması gereken bir detay vardır. Sıcak yaz aylarında saçlarınızı tamamen kazıtmanız ya da aşırı kısa kestirmeniz tavsiye edilmez. Çünkü bu durumlarda güneşin ultraviyole ışınları kafanıza doğrudan temas edebilir. İdeal ölçülerde kısa kesim tercih etmek sizler açısından daha faydalı olur.

 

Kısa Saçların Çabuk Uzaması İçin Ne Yapmak Gerekir?

 

Erkek saçları, en fazla tercih edilen modellerin sık sık değişebildiği bir konudur. Genele uymaktan hoşlanan erkekler, kısa erkek saç modelleri yaygınken saçlarını kestirmiş olabilir. Daha sonra uzun saç modellerinin popülarite kazanmasından sonra kısa sürede saç uzatmak isteyenler için bazı çözüm yollarından bahsedilebilir. “Saçlar nasıl gürleşir ve uzar?” sorusuna cevap arayan erkeklerin dikkat etmesi gereken bazı detaylar şöyledir:

 

Besleyici Şampuanlar Kullanın

 

Uzama sürecinde kısa saç bakımı için en önemli olan detay şampuan tercihidir. Kokusunu beğenmiş olduğunuz her şampuan saçlarınıza iyi gelmez. Özellikle doğal bitki özlerinin bulunduğu, tuzsuz ve alkolsüz şampuanlar saçlarınız için daha sağlıklıdır. Mümkünse el yapımı doğal sabunlar da tercih edebilirsiniz.

Cosmocode Sülfatsız Doğal Şampuan Doğal ve Organik Şampuan

Saçlarınızı Düzenli Olarak Yıkayın

 

Saçlarınızı Düzenli Olarak Yıkayın

 

Saçların belli bir rutine bağlı şekilde yıkanması, hem uzun hem de kısa saç modelleri açısından önem taşır. Fakat gereğinden fazla sıklıkta saç yıkamak yağ ve nem oranını kötü etkileyebilir. Bu konuda ölçülü davranılması gerekir. Maksimum verim almak isteyen bir erkek saç uzatma sürecinde kişisel bakımına çok özen göstermelidir.

 

Her Saç Bakım Ürününe Fazla Güvenmeyin

 

Saç tellerini güçlendirdiği, sıkılaştırdığı ve uzattığı söylenen kimyasal ürün seçeneklerine güvenmemenizde fayda vardır. Düzenli olarak kişisel bakımınızı gerçekleştirmeniz ve sağlıklı beslenmeniz saç uzatma sürecini desteklemek için yeterli olur.

Herhangi bir sebepten dolayı saçlarını bir türlü uzatamayan ve cansız saç tellerine sahip olanların ise öncelikle uzman hekim desteği alması lazımdır. Çünkü bu tavsiyeler, çeşitli hastalıkların yol açtığı saç kısalıklarının tedavisine yönelik değildir.

 

Erkeklere Kısa Saç Mı Tercih Etmelidir Uzun Saç Mı Tercih Etmelidir?

 

Kısa saç modelleri 2021 ve öncesinde erkeklerin en fazla tercih ettiği modeller olmuştur. Fakat günümüzde uzun saç modelleri de erkekler tarafından sıklıkla tercih edilmeye başlamıştır. “Uzun saçlı erkek olmaz”, “Erkeğin saçı kısa olur” gibi söylemler ise kararlarınızı etkilememelidir. Kullanımını rahat bulduğunuz herhangi bir saç tipini tercih etmekte tamamen özgürsünüz!  Giyim zevkleriniz, kişisel bakım kriterleriniz ve kendinize olan beklentileriniz bu konuda belirleyicidir.

 

Sosyal Medya Hesabımızı Takip Etmeyi Unutmayın

 

Yorumlar

Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Alışveriş Sepetim

whatsapp sipariş